reklam

» » » » » » » Karikatür nasıl yapılır? çizilir? (Videolu anlatım)

             


“Karikatür nasıl yapılır?” Sorusuna genel olarak kesin cevaplar verilemez. Lakin, temel bazı kuralları vardır. Bunlardan en temeli ise, kendinize has bir tarzınız olmasıdır. Eğer herhangi bir unsurdan ya da nedenlerden bağımsız olarak davranır iseniz çok rahat bir biçimde karikatür çizebilirsiniz. Bu durum sizi çok iyi bir karikatürist yapacak değildir. Lakin, içinizde ki yeteneği en iyi bir biçimde ortaya çıkarmanızı sağlayacak ve kendinizi geliştirmeniz adına size önemli adımlar atmanızı sağlayacaktır.
Karikatür çizimi belli temel aşamalardan oluşur genel olarak. Genel olarak aşağı da da belirteceğimiz gibi karikatür çiziminde ilk olarak surat kısımlarından başlanılır ve ardından yüz ve ince detaylar olmak üzere ilerlenir. Zaten, karikatür çiziminde dikkat edilecek en temel unsurlar da ince detaylar ve sizin özgünlüğünüze bağlı olarak oluşacak noktalardır. Eğer yeterince dikkat ederek belli kısımları vurgulayabilirseniz bu kısımlar mutlaka dikkat çekecektir ve size yarar sağlayacaktır. Örneğin; bir çizim içerisinde karakterin göz kısımlarını büyük yapmanız ve normal insan boyutlarına göre daha farklı bir biçimde çizmeniz mutlaka dikkat çekecek ve daha komik bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

Yani, karikatür çizimi esnasında her şeyden önemlisi sizin hayal gücünüz ve hayal dünyanızdır. Hayal dünyanızı yeterince dışa vurabilir ve çizimlerinize yansıtabilirsiniz o kadar iyi çizimler yapabilirsiniz. Bunun en temel nedeni de sürekli söylediğimiz gibi; özgür ve özgün bir biçimde hareket etmektir.
Ne kadar kendi tarzınızı, özgün bir biçimde yansıtır iseniz bu durum karikatür açısından daha yararlı olacaktır. Peki karikatür yapma aşamaları nelerdir
- Öncelik ile çizeceğiniz karakterin; ilk olarak yüz kısmından başlayabilir ve kendinize has bir tarz yaratabilirsiniz. (Uzun burun, geniş çene vs.)
- Daha sonra hafifçe vücudun kalan kısımları abartılı ve içeriğe uygun bir biçimde çizilir.
- Son olarak ise çizilen karaktere aksesuarlar eklenir.


Ayrıca karikatür çizimi konusunda çeşitli teknikler de mevcuttur. Dilerseniz genel teknikleri kullanarak belli karikatürler çizebilirsiniz. Dilerseniz de kendinize has teknikler oluşturarak rahat bir biçimde karikatür çizebilirsiniz ki bu durum daha çok tecrübeye ve zamana bağlı olarak oluşmaktadır. Eğer kendinize has bir teknik geliştirir iseniz bu sayede daha yaratıcı ve daha seri bir biçimde karikatür yapabilirsiniz.
Karikatür yapmak her şeyden önce ince bir sanatsal duyguya sahip olmayı ve özgün bir düşünce yapısına sahip olmayı gerektirmektedir. Karikatür yapıyor ya da yapmayı istiyor iseniz, mutlaka özgü bir biçimde çizimlerinizi yapmalısınız. Sizin ne kadar özgün ve özgür davrandığınız çizimleriniz için oldukça yararlı olacaktır. Eğer, özgünlük yok ise bir çizer de ya da fazlası ile kopya çekiyor ise diğer çizerlerden, bu durum karikatür çizilmesini ciddi oranda etkileyecektir.
Unutmayın; ne kadar kendinize has bir karakter yaratarak karikatür çizerseniz o kadar yararlı olacaktır.

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Malesef başka yazı yok.

7 yorum:

  1. Ödevimde çok yardımcı oldu. Teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet banada çok yardımcı oldu.

      Sil
  2. Çok teşekkürler yardımcı oldu.Ayrıca kısa ve öz :)) SAĞOLUNNN :))

    YanıtlaSil
  3. saolun kısa ve öz olmuş :D hemde videolar cok guzeldı :P :P :P ;)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler ödevime çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  5. Çizgi Film & Karikatürler ile ilgili sayfanızda backlink çalışması yapmak istiyoruz. Detaylar için lütfen iletişime geçin. İletişim için - marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil