Pages

Zaman Tüneli nasıl kaldırılır?



Facebook’ta küçük  tasarım değişikliklerinden sonra,bir büyük değişiklik daha geldi. Zaman tüneli, Facebook’un asıl amacı için tasarlanmış önemli bir adım. Kendisini ‘mini blog’ olarak tanımlayan sosyal paylaşım sitesi böyle bir tasarım ile kullanıcıları arasında fikir ayrılıkları doğurdu. Facebook yine insanların kalbini çaldı, yani insanların beğendiği bir uygulama getirdi. Peki ya bu Zaman Tüneli dediğimiz şey neden bu kadar çok beğenildi yada kimileri tarafından beğenilmedi ve insanları kızdırdı?



Zaman tüneli neden çok sevildi?

The story of your life” (Senin hayat hikayen) sloganıyla Facebook profillerimize giren zaman tüneli’nde doğumdan ölüme tüm yaşamımızı anlatabiliyor, herkese gösterebiliyoruz. Adına yakışır cinsten bir şerit halinde hayatınızı kaydedebiliyorsunuz. Üst kısımda bulunan arkaplanı değiştirebiliyorsunuz. Geçmişte gönderdiğiniz bir durumu aramak için tek tek inmek yerine ay, yıl, gün olarak yandaki sekmeden bakabilirsiniz. Doğumunuz ve çocukluğunuz için özel oluşturulmuş bölümlerde kendi yaşamanızı anlatabilirsiniz. ‘Yaptıklarımın dökümü’ adlı bölümde o ana kadar Facebook’ta neler yaptığınızı görebilirsiniz.
Paylaşımlarınızı tıpkı Google +1′da olduğu gibi çevrenize, yakın arkadaşlarınıza, ailenize gibi seçeneklerle görecek kişileri sınırlandırabilirsiniz. Üstelik paylaşımlar bir sağda bir solda ve resimlerin boyutları da oldukça büyük gözüküyor.

Facebook Zaman Tüneli neden sevilmedi?

Zorunlu olan her şey gibi bu da sevilmedi. Çünkü Facebook bu uygulamasını tüm kullanıcılar için zorunlu hale getirdi. Facebook’un bu yeni yüzünü sevmeyen, buna alışamayan insanlar isyan edercesine “zaman tünelini nasıl kaldırırım?” şeklinde aramalarda bulunuyor.

Facebook Zaman Tünelini nasıl kaldırırım?

Gelelim asıl konumuza, kaldırılamaz! ve kaldırılmadığı için sen buna hoşgörü ile davranmalısın ve profilini elinden geldiğince güzel tutmalısın. Facebook zaman tüneli tasarımları diye aratıp çok güzel bir profile sahip olmak senin elinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder