reklam



Herkes yeni bir websitesi açarken çok heyecanlıdır ve çok umutludur fakat bir yerde yanlış yapar ve emeğinin karşılığını alamaz, sizde biryerde yanlış veya eksik birşeyler yaptığınızı düşünüyorsanız haberin devamını okumanızda fayda var.

Yeni açtığınız bir internet sitesine hit çekmek sanmadığınız kadar kolay. Bunun en temel etmeni, Google’ın yeni sitelere verdiği şanstan geliyor elbette. Fikriniz ne olursa olsun, insanlar bunu bilmiyorsa yerinizde sayıyorsunuz demektir. Sitenizi insanlara tanıtmaktan çekinmeyin, utanmayın. Burada utanılacak bir şey yok, siz onların hayal bile edemeyeceği şeyleri yapıyorsunuz. Her bir website kurucusu bir pazarlamacıdır. Ürününüzü ne kadar çok kişiye tanıtırsanız geri dönüşü o kadar iyi olur.

Tasarımınız benzersiz ya da düzenlenmiş bir tema olsun. Kulanıcıların gözüne çarpan ilk şey, tasarımdır. Tasarımınızda odak noktası yazı, daha sonra sitenin geneli olmalı.Yorum bölümünü basit ve kolay bulunan bir yere koymalısınız. Yazılarınızı akıcı ve gösterişten uzak yazmalısınız. Hangi alanda yazıyorsanız o sektöre özgü terimleri yazmaktan kaçınmayın.


Sosyal Ağları iyi değerlendirin, Facebook, Twitter, Friendfeed, digg, linked.in, quup, indenti.ca hepsinde hesabınız olsun ve her birinde sayfanızı tanıtın. Bir sayfa kurup orada sitenize ait bilgileri girin yeni yazıları paylaşın. Bu hesaplardan her birini birbine bağlayıp tek paylaşımla her birine mesaj yollayabilirsiniz. Önce arkadaşlarınıza önerin, ilginç paylaşımlarda bulunun. Onlar da sevsin, paylaşsın.

Yazılarınızda dil bilgisi kurallarına elinizden geldiğince özen gösterin. Arama motorları dili düzgün kullanan yazarları sever. Akıcılığın önemli olduğunu söylemiştim, bunun yanında görselliğe de önem vermelisiniz. İlgi çekici, eşsiz fotoğraflar ekleyerek kullanıcılan dikkatini toplayabilirsiniz. Sitenize girip “aaa ne güzel fotoğraflar varmış” desinler. Yazılarınızda sadece fotoğraf değil, video gibi zengin görsel içerikleri kullanın.
SEO`cu gözüyle bakacaksak, başlıklarınızı doğru seçmelisiniz. Başlık ve ilk üç cümle yazının önizlemesi olarak görülür.

Her geçen gün pek çok insan ve yetenekli genç web sitelerine ilgi duyuyor. Bu işlerde önemli olan yaştır. Çünkü yaşınız ne kadar genç ise yaratıcılığınız o kadar fazla ve kendinizi geliştirmeniz bir o kadar kolaydır. Unutmayın Facebook 21 yaşında bir üniversite öğrencisi tarafından kuruldu ve o adam, ilk sitesini 16 yaşında kurdu. Sizde çok yaşlanmadan yepyeni bir websitesi açabilirsiniz, eğer elinizde paranız yoksa blogger.com`dan kendinize bir blog açabilirsiniz.

Eğer sizde İyi bir Webmaster olup sitenize hit kazandırmak istiyosanız aşağıdaki 5 kurala uyun...

Orjinallik, yazılarınız başkalarından kopyalanmış olmasın. Özgün yazılar her zaman hak ettiği değeri bulur.

İmleme, sosyal ağlarda yaptığımıza benzeyen bu uygulamada çeşitli tanıtım sitelerinde yeni eklediğimiz yazıların linklerini paylaşarak beğeniye sunuyoruz.

Sitemap, site haritamızı Google, Yahoo, Yandex, Bing gibi arama motorlarına göndererek botların bizi bulmalarını sağlamalıyız.

Ping, arama motorlarının tembel botlarına uyarı gönderir ve sitemize gelmeleri konusunda ikna eder. Aşırı ping atarsanız hiç gelmezler.

Add URL, pek çok arama motoru site kurulduğunda fark etmez veya önemsemez bu yüzden bir çimdik atıp onları uyandırmak gerekir. Arama motorlarının resmi add url sayfalarını kullanarak sitemizi tanıtmalıyız.

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. yazı güzel olmuş bend eyeni blog açtım:
    yahyaniniphone4u.blogspot.com
    bi uğrarsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil