reklam

» » » » » » » İlk kez köpek alıyorsak nasıl almalıyız?- Köpek alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Güzel Köpekler
Muhtemelen ilk kez köpek besleyecek arkadaşlar heyecanla alacağı köpeğin sadece cinsini belirler ve hiç bir araştırma yapmadan ilk bulduğu fırsatta alırlar, acemiliğinde verdiği dez avantajlardan dolayı kafalarında soru işaretleri oluşmaya başlar.

Köpek almadan önce ona en iyi şekilde bakabileceğinize emin olunuz köpek bakmak masraflı bir iştir ve zaman
 gerektirir. Tüm bu masrafları karşılayabileceğinize eminseniz [ Aylık ortalama 150 - 200 TL. ] besleyeceğiniz ırkı seçiniz ve ırkı belirleyip almaya karar verdiğiniz zaman muhakak ki karşınıza bazı kişiler çıkıp bu işlerden çok iyi anladığını savunan ve sizlere şu köpek buranın şampiyonu bu köpek buranın kralı gibi telkinlerde bulunacaktır. Bu gibi kişilere sakın inanmayın dikkatli ve kurnaz olun ve tek bir kişiden değil bir kaç kişiden tavsiye alın ve iyi bir araştırma yapın heyacan ve acemiliğin verdiği dez avantajlarla kapılıp işe girişmeyin.

Seçtiğiniz ırk hakkında çok iyi araştırma yapmalısınız. Günümüzde internet vasıtası ile bir çok ırkdaki köpek cinsini çok rahat bir şekilde araştırıp ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Köpek alırken sakın acele etmeyin ırkı belirlediğinizde cevrenizde, forumlarda vs. vs. gibi konumlarda güvenebileceğiniz kişiler muhahkak olucaktır. Bu kişilerden alacağınız ırk ile ilgili tavsiyeler, görüşler ve öneriler alınız muhakkak ki cevrenizde olmasa bile forumumuzdaki profesyonel kişilerden yardım isteyiniz görüşlerini alınız nasıl bir yol izlemenizde onlar size yardımcı olucaktır.

Alacağınız ırkı seçtiniz ve sıra yavru satın almaya geldi kesinlikle anne ve babayı görmeden ailenin soyunu incelemeden yavru almayın.

Yavru seçiminde ise dikkatli davranmanız size seçiminizde avantajlar sağlayacaktır. En önemlisi sağlık problemlerinin olup olmadığına, duyma, görme, koklama gibi duyularında vücut, çene, bacak yapılarında herhangibi bir problem olup olmadığına ve diğer kardeşlerine göre boyutları vücut yapısına genel görünümüne dikkat etmelisiniz ve seçiminizi yaparken bu kriterleride göz önünde bulundurmalısınız.

ve şunu unutmayınız ki alacağınız ırk istediğiniz özellikleri karşılıyor mu ? Bu konuda iyi araştırmalar yapın köpeğinizi aldığınız fakat bazı özelliklerini beğenmediniz ve belirli bir süre baktığınızda takas, satış yaptınız veya bi arkadaşınıza verdiniz vs. vs. gibi durumlar köpeğinizde olumsuz etkiler gösterir ve psikolojik olarak çöküntüye uğratır bunları göz önünde bulundurarak köpek alınız eğer bir heves uğruna arkadaşımda var bende neden olmasın deyip kısa süreli maceralar için lütfen köpek almayın unutmayınız ki bir köpeğin ortalama ömrü 10 - 12 yıldır bu süre zarfı içinde ona en iyi şekilde bakacağınıza masraflarından kaçınmayacağınıza ve en önemlisi ona zaman ayıracağınıza emin olun ileride çok büyük pişmanlıklar yaşayacak hamleler yapmayın unutmayınız ki onlarda bir can taşıyor ve bu yazıyı okuduğunuzda emin olun ki bilincli bir şekilde hareket etmenize yardımcı olucaktır...

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. evlerinde köpek beslemeye karar vermiş kişiler için oldukça faydalı bir rehber nitelinde yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil