reklam

Elleri küçük, işi büyük!
Genç yaşta bir işte çalışmak, her çocuk için ilk duyduğunda büyük bir kabus gibi gelebilir veya kocaman bir ödül gibi gelebilir, bu kişiden kişiye değişebilir. Fakat benim için küçük yaşta bir işe başlamak çok güzel ve değerli bir şey çünkü ailenizden para dilenmenize engel oluyor ve paranın değerinin ne kadar büyük olduğunu anlıyabilirsiniz. Birde insanlarla iç içe olduğunuz için insanların nasıl bir şey olduğunu anlıyabilir ve belki de insan sarrafı bile olabilirsiniz bu ileride işinize çok yarayabilir. Birde çok insanla konuştuğunuz için bu sizin asosyal olmanızı engelliyecektir. Düşünsenize günde 20-30-40 veya 50 çeşit insan ile haşır neşir olup konuşuyosunuz bu sizi açtıkça açar ve kimin ne olduğunu daha iyi bilirsiniz.
Günümüzde dışarı çıktığımda görüyorum ki her küçük dükkanın, küçük bir tane çalışanı var o çocuklar sosyallik açısından diğer çocuklara göre çok daha güçlü olucaktır, arkadaş bakımından, ortam bakımından hiç bir yerde sırtı yere gelmez çünkü onu tanıyan ve seven insanlar çok olucaktır.
Eğer çocuk genç yaşta sürekli bilgisayar başında veya televizyon başında geçiriyorsa o çocuğun sağlığı asla düzgün olmayacaktır... Eğer çocuk bir yerde 1 ay bile çalıştıysa o ona yeterlidir, siz istemeseniz bile çocuk orayı beğenecektir ve daha çok insanla tanışmak isteyecektir. Sizde çocuğunuzu bilgisayar illetinden uzak tutup sosyalleştirmek için uğraşın ama size demiyorum ki gidin en ağır işte çalıştırın bir tostçuda, bir bakkalda, bir züccaciyede vb. gibi küçük çaplı insanlar ile ilgili olan sosyalleşmesi için sağlıklı olan bir mekan yeterlidir. Unutmayın küçük yaşta hayatı öğrenen her çocuk bir yerlerde başarılı olmuştur.

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Çekinmeyin, bir yorum bırakın