reklam

» »Unlabelled » Siber Terörizm; Stratejik olarak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar

1. Savunma alt yapımız ne kadar saldırıya açık, ne tür hedefler sadırıya açık ve zayıf? Saldırıya uğrayan unsurların ne kadarı telafi edilebilir ve nasıl? Sistemlerimizin saldırıya açık yönlerini nasıl azaltabiliriz?
2. Boşluklarla açık kapılar görülebilecek askeri sistemlerimize nasıl destek çıkabiliriz ve Telekom, güç, finans ve diğer kritik sistemlerin güvenliğini bilgisayar sistemi zarar gördüğünde nasıl bir yedek sistemle kuvvetlendiririz?
3. Özel sektörde ve devletteki bilgisayar güvenlik ve araç, politika ve uygulamaları için daha yoğun AR-GE çalışması yapılabilir mi? Sistemleri güvenli kılacak, bilgileri kolaylıkla bütün alanlarda otomatik uygulayacak yöntemi geliştirmeliyiz.
4. Siber terör olayları hakkındaki cevap vermek ve önlem planları geliştirmek için söz sahibi kim olacak?
5. Dijital imza uygulaması e-ticaret ötesinde yayılabilir mi?
6. Siber terörizmi destekleyen ülkelere karşı dünya çapında konsensüs düzenleyip bu ülkelere karşı nasıl bir tavır alınabileceğine (ambargo gibi) dair bir karar alınabilir mi?
7. Bu tehdidin ne kadarı askeri, ne kadarı emniyetle ilgili, ne kadarı da yerel önlemler çerçevesi içinde incelenebilir?
8. Hukuk kurumları; ilaç karteli, organize suçlar, uluslararası hukuk tarzı çalışmalarının kaybolması, değiştirilmesi ve ele geçirilmesine karşı ne tür bilgisayar güvenlik önlemler alıyorlar?

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Çekinmeyin, bir yorum bırakın