reklam

türk ceza kanunu'nun 414. maddesine göre, 15 yaşından küçük bir çocuğa zor kullanarak, tehditle tecavüz edilmesi 10 seneden az hapis cezası verilemeyeceğini iletir; fakat bunları yapmadan tecavüz edilirse hapis cezası 5 seneye düşürülmektedir. 13 yaşındaki n.ç durumu ise adaletin geldigi son noktadır. yerel mahkeme 26 kişinin birden tecavüzüne uğrayan n.ç nin kendi rızasıyla ilişkiye girdiğine karar vermiş, yargıtayda bu kararı onamıştır.

Adalet sistemini eleştirenlere kızıyorlar. Her gün kendi çaplarında yok belgeler, yok şu şunu dedi, şuna cevap verdi gibi gündemi gereksiz olaylarla meşgul eden ve asıl gerçekleri göz ardı ettiren siyasetçileri kınıyorum. Herkesin oturup yanlış giden ciddi konuları ve Türk Ceza Kanunu’nu gözden geçirmesi gerekmektedir. Gözünüzün önünde küçücük bir kızı 26 kişi istismar ediyor. Tecavüz ediyor. Siz kalkıpta ondan bundan konuşuyorsunuz yazık!

Dünyada çocuk istismarı oranı %1 ila %10 arasında değişiyor ancak ülkemizde bu oran %10′dan %53′lere kadar uzanabiliyor. Bu kesinlikle ve kesinlikle caydırıcı cezaların olmayışındandır. Gelişmiş ülkelerde %10′u geçmeyen çocuk istismarının nedeni bizdeki cezanın kat be kat fazlası verilmesidir.

“Türk Ceza Kanunu’nu gözden geçirin” dedim ya işte 414. maddesinden başlanabilir. Türkiyede zor kullanarak bir çocuğu tehditle tecavüz etmenin cezası en az 10 yıl. Bu çok küçük bir rakamdır, sizler de çok küçük olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yasanın devamı daha da güldürücü: “fakat bunları yapmadan tecavüz edilirse beş seneden az hapis cezası verilemeyeceğini bildirmektedir.”

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Çekinmeyin, bir yorum bırakın