reklam



Rastgele yazı açmayı genelde canı sıkılan insanlar, karikatür sitelerinde gezenler ya da ne aradığını bilemeyenler kullanır. Ama bunu zevk için yapanlar da çıkabiliyor. Örneğin bir bilgi siteniz var ve rastgele bir şeyler öğrenmek isteyen ziyaretçileriniz geliyor. Onların yazıları tek tek bulmasını, dolaşmasını sağlamak elbette çok güç. Bu kod ile hem ziyaretçileri rastgele yazılara (random post) götüreceksiniz hem de insanlar sitenizde daha uzun süre geçirmiş olacak.

Aşağıdaki kodu functions.php’de <?php yazısının altına yapıştırın. Rastgele yazı linki tirengo.blogspot.com/?rastgele gibi olacaktır. İsterseniz koddan bunu düzenleyebilirsiniz. (sonran 2. satır.)

function yazi_yonlendir() {
global $wpdb;
$query = "SELECT ID FROM $wpdb->posts WHERE post_type = 'post' AND post_password = '' AND post_status = 'publish' ORDER BY RAND() LIMIT 1";
if ( isset( $_GET['random_cat_id'] ) ) {
$random_cat_id = (int) $_GET['random_cat_id'];
$query = "SELECT DISTINCT ID FROM $wpdb->posts AS p INNER JOIN $wpdb->term_relationships AS tr ON (p.ID = tr.object_id AND tr.term_taxonomy_id = $random_cat_id) INNER JOIN $wpdb->term_taxonomy AS tt ON(tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id AND taxonomy = 'category') WHERE post_type = 'post' AND post_password = '' AND post_status = 'publish' ORDER BY RAND() LIMIT 1";
}
if ( isset( $_GET['random_post_type'] ) ) {
$post_type = preg_replace( '|[^a-z]|i', '', $_GET['random_post_type'] );
$query = "SELECT ID FROM $wpdb->posts WHERE post_type = '$post_type' AND post_password = '' AND post_status = 'publish' ORDER BY RAND() LIMIT 1";
}
$random_id = $wpdb->get_var( $query );
wp_redirect( get_permalink( $random_id ) );
exit;
}
if ( isset( $_GET['rastgele'] ) ) {
add_action( 'template_redirect', 'yazi_yonlendir' );
}

Oğulcan Hakkında

Bozukdisk için elinden geleni yapan teklojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. WordPress ile ilgili temel kod paylaşımlarıma devam ediyorum. Bu yazımda neredeyse her blogun faydalandığı ve içeriklerin hemen altına eklediği “Önceki Yazı – Sonraki Yazı” linklerinden bahsetmek istiyorum. Birkaç küçük kod ile bu işi rahatlıkla çözebiliyorsunuz.
    https://www.dogushan.com/wordpress-onceki-sonraki-yazi-ekleme-kodu/

    YanıtlaSil
  2. Antalya travesti arkadaşlık sitelerine bir yenisi daha eklendi. Bu travesti arkadaşlık sitesinin asıl amacı lgbt bireylerinin sosyalleşmesi ve güzel arkadaşlıklar kurmalarını hedefliyor. Üstelik sadece Antalya değil bünyesinde Alanya travesti, Manavgat travesti gibi popüler yerleri de barındırmaktadır.

    Sitenin Genel Özellikleri

    Öncelikle Alanya travesti sitenin en dikkat çekici yani yönetilebilir bir arayüz  ve tamamen mobil uyumlu olması dikkatimizi çekiyor. Bunun yanı sıra site içerisinde duyuru, hakkında kısımları, youtube video bölümü, yorum bölümü ve sayaç sistemi gibi özelliklerde yer alıyor.

    Kimleri Hedefliyor?

    Sitemizin genel hedefi lgbt bireylerini hedef almaktadır. Eşcinseller için olan sosyal medya siteleri neredeyse hiç yok bunun sebebi ise tib tarafından sürekli kapatılmasıdır.

    YanıtlaSil